2015 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Šulinukai su uogiene

Netikėtai skanūs 100% ruginiai sausainiai. Jie gimė visai netikėtai eksperimentuojant su ruginiais miltais. Receptą įkvėpė plikyti sausainiai (iš čia ir miltų užpylimas kaštu sviestu). Kai skarda jau buvo pilna gražių tešlos rutuliukų radau šaldytuve uogienės ir pagalvojau, kad ji puikiai tiks sausainiams... Neapsirikau... Tai gi bandymui jums prireiks:
  • 300 g. rupių ruginių miltų
  • 2 kiaušinių
  • 100 g.cukraus
  • 0,5 a. š. cinamono
  • 100 g. sviesto
  • 3 v. š. grietinės arba jogurto
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  •  uogienės įdarui


Į miltus supilti karštą lydytą sviestą ir maišyti. Kiek pravėsus įmušti kiaušinius, sudėti cukrų,  grietinę, cinamoną, kepimo miltelius ir išminkyti. Tešla turi būti drėgnoka, nes rupūs miltai gerai brinksta. Įkaitinti orkaitę(175'C) ir ištiesti formą kepimo popieriumi. Drėgnu šaukšteliu ir rankomis formuoti arbatinio šaukštelio dydžio rutuliukus. Dėti į formą paliekant tarpus, pirštu sausainiuose padaryti duobutes ir pripildyti jas uogienės. Kepti apie 30 minučių.
 O dabar prireiks kantrybės sulaukti kol sausainiai pravės :-)


sausainis su slyvų uogienės įdaru

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą