- 300 g. rupių ruginių miltų
- 2 kiaušinių
- 100 g.cukraus
- 0,5 a. š. cinamono
- 100 g. sviesto
- 3 v. š. grietinės arba jogurto
- 1 a.š. kepimo miltelių
- uogienės įdarui
Į miltus supilti karštą lydytą sviestą ir maišyti. Kiek pravėsus įmušti kiaušinius, sudėti cukrų, grietinę, cinamoną, kepimo miltelius ir išminkyti. Tešla turi būti drėgnoka, nes rupūs miltai gerai brinksta. Įkaitinti orkaitę(175'C) ir ištiesti formą kepimo popieriumi. Drėgnu šaukšteliu ir rankomis formuoti arbatinio šaukštelio dydžio rutuliukus. Dėti į formą paliekant tarpus, pirštu sausainiuose padaryti duobutes ir pripildyti jas uogienės. Kepti apie 30 minučių.
O dabar prireiks kantrybės sulaukti kol sausainiai pravės :-)
sausainis su slyvų uogienės įdaru |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą