2015 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

Greita lašiša tobulai vakarienei

Seniai jau gaminau lašišą.. Norėjosi greit lengvai ir skaniai. Pavyko !
Gaminau iš akies todėl garnyro kiekius teks pasirinkti patiems. Vienai porcijai prireikė:


  • 150 g. lašišos file su oda
  • saliero šaknies
  • morkos
  • šaldytų žalių žirnelių
  • paprikos
  • cukinijos
  • viso grūdo makaronų
  • šlakelio aliejaus keptuvei
  • kario prieskonių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • maltos kalendros
  • džiovinto saliero lapelių
  • citrinos griežinėlio ir sulčių pagal skonį
Lašišos file gabalėlį pabarstome druska, pipirais, malta kalendra, saliero lapeliais, uždedame perregimą griežinėlį citrinos ir suvyniojame į foliją. Įjungiam orkaitę kaisti iki 225C. Užsikaičiam ir pasūdom vandenį makaronams. Tuo tarpu pasiruošiam daržoves: morką, salierą ir cukiniją sudrožiam skustuku arba plona tarka,  papriką supjaustom plonom riekelėmis, žirnelius perliejam karštu vandeniu. Viską metam į keptuvę, pakaitintą su šlakeliu aliejaus, pabarstom kariu bei druska ir lengvai pakepinam. Į įkaitusią orkaitę sudedame lašišą ir kepame lygiai 10 minučių. Sudedame virti makaronus. Į daržoves pilame šiek tiek vandens ir troškiname  kol suminkštės, baigiant pašlakstome citrina. Baigus kepti/virti/troškinti serviruojame ir mėgaujamės.....



Galutinis variantas buvo ne tik akiai, bet ir gomuriu malonus. Vienas iš tų atvejų kai norisi kuo lėčiau valgyti, kad ilgiau pasimėgautum. Tik žuvies odelė prilipo prie folijos. Todėl kitą kart kepsiu kepimo popieriuje.

Sėkmės ir skanaus!
Ak. Well

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą