2015 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Morkainis

Šį rudenį drąsiai pradėjau kepti iš ruginių miltų ir rezultatai maloniai nustebino. Puikiai iškepa biskvitas tortui, vafliniai blynai, sausainiai, pyragai.. Kepu iš miltų parduodamų prekybos centruose, bet bandžiau ir miltus tiesiai iš malūno, tačiau jie rupesni todėl labiau tinka duonai, nei kepiniams.
Šiandien dalinuosi rugine morkų pyrago variacija.  Originalus recepto šaltinis žurnalo iškarpa iš gausaus R.R. receptų lobyno.
 Pyragas visad išeina puikus: purus, aromatingas ir drėgnas. Jį lengva paruošti ir visus ingredientus dažniausiai galima rasti virtuvėje. Taigi prireiks:


  • 3 vidutinių morkų
  • 2 kiaušinių
  • 1 a.š. meduolių prieskonių (cinamonas, gvazdikėliai ir t.t.)
  • 8 v.š. rupių ruginių miltų
  • 4 v.š. rudojo cukraus
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 nedidelis puodelis aliejaus (apie 100ml)



Pasiruošimas

Įjungiam orkaitę kaisti iki 175C. Morkas susitarkuojam burokine arba smulkesne tarka. Į didelį dubenį mušam kiaušinius, beriam vanilinį ir rudą cukrų, prisipilam puodelį aliejaus. Į mažesnį dubenį beriam miltus, kakavą ir kepimo miltelius.


Maišymas

Šluotele išmaišom miltų mišinį. Kiaušinių masę plakam kol ištirps cukrus, supilam aliejų ir išplakam. Tada beriam miltus ir maišom šaukštu kol nebeliks sausų miltų. Masė gausis labai tiršta- taip ir turi būti. Galiausiai įmaišome morkas.


Kepimas

Paruoštą tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių ir kantriai kepame apie 50 minučių. Prieš išjungiant dar patikriname mediniu smeigtuku (jei įsmeigus į ištrauksime sausą - pyragas jau iškepė).Jei norisi labiau šokoladinio tik iškepusį  apliekite išlydytu šokoladu....


p.s.
Maišymo tvarka svarbi! Morkas būtina įmaišyti į jau paruoštą tešlą, priešingu atveju pyragas gali neiškilti. O toliau jau galima improvizuoti- keisti miltus, cukrų ar jo kiekį, prieskonius......Kiek tik leidžia fantazija!
Skanaus ir sėkmingų eksperimentų,
Ak.Well

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą