2013 m. liepos 26 d., penktadienis

“Pink fire” keksas

·         4-6 saujos aviečių
·         2 puodeliai cukraus
·         3 kiaušiniai
·         4 puodeliai miltų
·         1 puodelis pieno
·         1 puodelis gazuoto vandens
·         1 puodelis aliejaus
·         ¾ puodelio grietinės
·         1 šaukštelis vanilinio cukraus
·         1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
·         Apie 30 gramų juodojo šokolado
Pirmiausia sutriname avietes  su puodeliu cukraus. Patogiausia tai padaryti virtuviniu kombainu. Nupilame pusę aviečių masės į nedidelį puodą. Į pusę aviečių masės likusios trintuvo inde mušame kiaušinius, pilame pieną, vandenį, aliejų, grietinę ir išplakame.  Toliau pilame likusį cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, miltus ir išmaišome. Prieš pat kepant įmaišome tarkuotą šokoladą, pilame į lengvai riebalais pateptą formą ir kepame 30-40 min. 200‘C orkaitėje

Kol kepa pyragas iš likusios aviečių masės išverdame sirupo konsistencijos glajų, kuriuo aptepame iškepusį ir truputį pravėsusį pyragą. Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą