2014 m. gruodžio 11 d., ketvirtadienis

Tobulybės link arba traškūs varškėčiai




  • Apie 300 g liesos varškės (rinkitės sausesnę/kietesne)
  • 2 didelių kiaušinių baltymai
  • Apie 2-3 šaukštai krakmolo
  • Pora saujų patrintų kukuruzų dribsnių
  • Žiupsnelis džiovinto rozmarino
  • 1/5 arbatinio šaukštelio vasabio miltelių (nebūtinai)
  • Žiupsnelis laimo žievelės
  • Šviežiai maltų žaliųjų pipirų
  • Druskos


Sutrinti kukūrzų dribsnius, pasūdyti ir įmalti pipirų. Į varškę sudėti baltymus, krakmolą, rozmariną, vasabį, laimo žievelę, pipirus ir druską. Išminkyti - turi gautis lipnoka lengvai formuojama tešla. Įkaitinam keptuvę (su aliejum arba be). Kabinam šaukštą tešlos, dedam į trintus dribsnius ir gerai iš visų pusių apvoliojam, Kapam keptuvėj - patiekiam su salotom. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą